Nieuwjaarsbrief voorlezen

1 januari 20…..

Liefste …….

Zo beginnen heel wat nieuwjaarsbrieven. Misschien herinnert u zich het zelf nog hoe het was om zovele jaren terug uw nieuwjaarsbrief voor te lezen ! Misschien lukte dat wel heel vlot of was u één van die kinderen die het heel vervelend vond om in de belangstelling te staan om die jaarlijkse nieuwjaarsbrief voor te lezen ?

Wat als je kind weigert ?

Sommige kinderen vinden het niet zo fijn om hun nieuwjaarsbrief voor te lezen. Onder druk van de familie kan dat dan vaak alleen maar in de hand gewerkt worden … “Als je je nieuwjaarsbrief niet voorleest,  krijg je geen geschenk !”  of “Amai, jij maakt je peter verdrietig zeg !” Dat is op zijn minst chantage ! Probeer het liever op een andere manier. Allicht vindt zoon of dochterlief het niet zo fijn om voor iedereen die brief te moeten voorlezen en voelt het zich waarschijnlijk nogal onzeker.

Pak het positief aan !

Meestal weet je van tevoren of je kind al dan niet graag zijn nieuwjaarsbrief zal voorlezen. Ga dan zeker en vast niet het gevecht aan met een reeks verwijten zoals geen cadeautjes krijgen. Tenslotte krijgt elk kind toch zijn geschenk, daar is het toch nieuwjaar voor !

Hoe pak je het dan wel aan ? Bespreek vooraf thuis met je kind dat opa of oma, peter of meter het erg op prijs stellen dat ze  een mooie nieuwjaarsbrief gaan krijgen die eigenhandig is geschreven. Benadruk ook dat niemand er een punt zal van maken als er foutjes gelezen worden. Je kan vooraf ook samen met je kind de brief een aantal keren inoefenen zoadat het lezen ook vlotter gaat. Op deze manier zal je zoon of dochter al veel beter voorbereid zijn om de brief op nieuwjaar mooi voor te lezen.

 

 

 


 

 

 

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!