Krijtbordverf in het klaslokaal

De kleuterklas opleuken door middel van muurtekeningen met krijt? Of lesgeven op een bord van schoolbordverf? Dankzij krijtbordverf is dit perfect mogelijk! Ook in om het even welke ruimte in huis is deze unieke en speelse verf een troef. Je kan er de kinderkamer mee versieren of boodschappenlijstjes noteren op de keukenmuur. Op deze pagina lees je meer over de eigenschappen van krijtbordverf.

Wat is krijtbordverf?

Krijtbordverf, ook schoolbordverf genoemd, is een matte verfsoort waar je heel wat richtingen mee uitkan. Je kan er hetzelfde effect van een schoolbord mee creëren door de verf op de muur aan te brengen. Ook meubels kunnen zelfs met deze verf worden bekleed. Op krijtbordverf kan je met krijt schrijven of leuke tekeningen en illustraties maken. Je kan het krijt eenvoudig verwijderen met wat water. De verf is gemaakt op waterbasis en is volledig kras- en slijtvrij. Klassieke schoolborden zijn dankzij krijtbordverf voorgoed verleden tijd!

Voor- en nadelen van krijtbordverf

De afmetingen van het krijtbord kan je volledig zelf bepalen.

+ Deze verfsoort kan je op nagenoeg elke ondergrond schilderen: MDF, hout, steen, pleisterwerk,…

Krijtbordverf aanbrengen is niet moeilijker dan gewone verf.

Schoolbordverf is in vrijwel elke verfwinkel te verkrijgen.

+ Zwart is de populaire kleur, maar daarnaast kan je kiezen uit heel wat (hippe) kleuren.

–  Krijtbordverf is een stukje duurder dan gewone verf (25 à 50 EUR per liter).

–  Verschillende verflagen zijn nodig.

krijtbordverf

Hoe wordt schoolbordverf aangebracht?

De eerste stap naar een mooi eindresultaat bestaat erin een laag voorstrijk (primer) aan te brengen met een verfroller. Je kan beter een viltroller gebruiken dan een schuimroller, omdat er dan minder structuur in de verf komt. Let er wel op dat de ondergrond proper en vetvrij is voordat de bordverf wordt aangebracht!

Gewoonlijk volstaat het om twee lagen krijtbordverf aan te brengen (gebruik voor de randen een verfkwast). In de regel geldt: hoe meer lagen je gebruikt, hoe langer en beter je krijt erop kan aanbrengen. Daarom kan het aangewezen zijn drie lagen schoolbordverf aan te brengen. Een betere laagdikte staat garant voor een langer gebruiksgenot. Tussen het aanbrengen van de verschillende lagen doe je er goed aan lichtjes te schuren met schuurpapier. Zo zal de verf beter hechten. Elke laag vereist een droogtijd van ongeveer 6 uur.

Wanneer je, meestal na lange tijd, merkt dat het krijt niet goed meer hecht, kan je eenvoudigweg één nieuwe laag krijtbordverf op de muur plaatsen.

 

 

 

 


 

 

 

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!