Kleuren kiezen voor het klaslokaal: tips & advies

De juiste verfkleuren kiezen bij het verven van je klaslokaal is belangrijk. Kleuren bepalen zowel de sfeer als het ruimtelijke gevoel van het lokaal. Kleurtinten hebben een directe invloed op de dagelijkse leefsfeer van kinderen en leerkrachten.

Welke verfkleuren kiezen voor een klein klaslokaal?

Als je klaslokaal eerder aan de kleine kant is, is het aan te raden om te werken met lichte kleuren. Waarom? Lichte tinten weerkaatsen het licht. Ze zorgen ervoor dat je klaslokaal groter lijkt dan het in werkelijkheid is. Dit is ideaal om het maximum uit een kleine ruimte te halen. Bang dat het een te saaie boel wordt? Muurstickers aanbrengen zorgt voor wat extra kleur en leven. Maar ook  tafels en stoelen in felle kleuren zijn een mogelijke oplossing. De creatieve tinten trekken kinderen aan en het fleurt de klas onmiddellijk op.

klaslokaal verven

 

Welke kleuren passen bij middelgrote tot grote klaslokalen?

Als de ruimte voldoende groot is, hoef je minder rekening te houden met de specifieke ruimtelijke effecten van bepaalde kleuren. Je hoeft dan niet meteen te gaan voor wit. Bij klaslokalen met een middelmatige of grote oppervlakte kan je kiezen voor geel of oranje. Deze tinten worden vaak geassocieerd met positieve en opgewekte gevoelens. Verrmijd echter donkere kleuren, zoals donkerblauw, zwart of aubergine. Donkere tinten maken de ruimte optisch kleiner.

 

 

 

 


 

 

 

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!