Magneetbehang in de klas

Magneetbehang helpt om de kinderen visueel te stimuleren, iets wat erg belangrijk is in hun ontwikkeling. In dit artikel ontdek je de mogelijkheden van magneetbehang in de klas.

Magneetbehang: praktisch en tijdsbesparend

Magneetbehang is speciaal behangpapier met een magnetische afwerkingslaag. Het maakt het erg makkelijk om tekeningen, kunstwerkjes of lesmateriaal visueel uit te stallen met behulp van magneten. In een wip ziet de muur er helemaal anders uit zonder gedoe met plakband of vervelende punaises. Zo wordt de muur niet beschadigd en blijft het proper. Daarnaast bespaar je er ook heel wat tijd mee. Ten slotte geeft het het klaslokaal een persoonlijke uitstraling. Magneetbehang is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen.

Magnetisch behang met krijtbordverf

Magneetbehang met krijtbordverf maakt het mogelijk om met krijt boodschappen te schrijven op de muur én tekeningen op te hangen. Zo hebben de kinderen de kans om zich uit te leven op de muur, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadigingen. Daarnaast wordt het ook heel makkelijk om foto’s of andere boodschappen op te hangen. Deze soort magneetbehang heeft de meeste mogelijkheden. Behang liever één muur in plaats van verschillende muren. Te veel zwart zal de klas kleiner doen lijken.

Overschilderbaar magneetbehang

Wil je de klas opvrolijken met een leuke kleur en alle voordelen van magnetisch behang behouden? Dan is schilderbaar magneetbehang de juiste keuze. Dit behang breng je aan zoals gewoonlijk. Nadien kan je het overschilderen in de gewenste kleur. Kies voor lichte kleuren om de ruimte optisch groter te doen lijken. Donkere kleuren doen de ruimte kleiner lijken.

overschilderbaar magneetbehang

Magneetbehang met print

Magneetbehang kan je ook verkrijgen met een leuke fotoprint. Vooral foto’s van dieren zijn vlot te verkrijgen en worden veel gebruikt in kinderkamers. Ze zorgen voor een unieke uitstraling. Kies slechts voor één accentmuur. Verschillende muren behangen met fotoprint oogt te druk. Het alternatief voor magneetbehang met print zijn muurstickers.  Ze zijn sneller aan te brengen, maar hebben niet de magnetische kracht.

Waar te koop?

Magneetbehang vind je vooral online. Zowel in België als in Nederland zijn er heel wat leuke webshops die magneetbehang verkopen in verschillende uitvoeringen. Sommige webshops geven zelfs gratis speciale magneten bij de aankoop. Bestel ook altijd eerst gratis staaltjes om de kwaliteit uit te testen en om te bepalen of het echt iets voor jou is.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!