Muurstickers aanbrengen in de klas

Wil je het interieur van je huis wat opfrissen of leuker maken zonder dat je er veel geld of tijd aan kwijt bent? Dan zijn muurstickers de ideale oplossing. Snel en gemakkelijk je interieur opleuken.

Muurstickers aanbrengen de ondergrond moet mooi glad en stofvrij zijn

Het eerste wat je moet doen bij het aanbrengen van muurstickers, is het stofvrij maken van het stukje muur waar je de sticker wil gaan bevestigen. Daarnaast is het heel belangrijk dat de ondergrond waar de muursticker moet komen mooi glad en egaal is. Om de plaats waar de muursticker moet komen goed stofvrij te maken, gebruik je wat water met ammonia. Wrijf met een doekje de ondergrond mooi schoon. Dit zorgt ervoor dat bij het aanbrengen van de muursticker deze beter en mooier zal hechten aan de ondergrond.

 

Controleer de maat van de muursticker

Muurstickers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De maat van de muursticker staat in de meeste gevallen heel duidelijk op de verpakking. Wil je zeker weten of de maat van de sticker wel klopt. Haal de muursticker uit de verpakking en leg deze goed plat voor je op tafel of op de grond. Meet de lengte en breedte van de muursticker op en controleer of dit dezelfde maat is die op de verpakking vermeld staat. Nu je de maat van de muursticker hebt opgemeten kun je deze maat ook op de muur zetten. Pak een potlood en zet streepjes op de plaats waar de muursticker moet komen. Op de website van muurstickers kinderkamer vind je ook een uitgebreide handleiding voor het plaatsen en verwijderen van stickers.

 

De muursticker op de ondergrond plakken

Als je precies weet waar de muursticker moet komen kun je een stukje van de sticker lostrekken van het blad waar de sticker opgeplakt zit. Plak het eerste stukje van de sticker voorzichtig op de muur. De rest van de sticker laat je nog even op het blad zitten. Pak een klantenpasje van een winkel of iets anders waarmee je de luchtbellen goed uit de muursticker kunt wrijven. Zorg dat het eerste stuk muursticker dat je op de ondergrond hebt geplakt, mooi glad is en vrij is van luchtbellen. Heb je dit gedaan dan verwijder je nog een stuk van het blad waar de sticker opzit en plak de sticker op de ondergrond. Ook nu moet je de luchtbellen er weer even uitwrijven. zo ga je door tot dat heel de muursticker op de ondergrond geplakt is. Controleer als laatste nog een keer of de muursticker overal goed aan de ondergrond gehecht is en of er eventueel nog luchtbellen zijn ontstaan. Mocht dit geval zijn dan wrijf je ze er heel gemakkelijk en snel uit. Met een muursticker fleur je heel je interieur weer op. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om meerdere muurstickers te gebruiken voor een nog mooier eindresultaat.

 

 

 


 

 

 

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!