Opbergsystemen voor de klas

In een klas zitten al snel meer dan 20 kindjes en die hebben heel wat speelgoed, boeken en educatieve materialen nodig om de hele dag zoet te houden. Om je klas netjes en overzichtelijk te houden is een goed opbergsysteem dan ook aangewezen. Maar hoe kan je alles nu netjes opbergen zonder in te boeten aan ruimte of een drukke uitstraling?

Maak gebruik van grote en diepe wandkasten

opbergsystemen klas

opbergsystemen klas – Shutterstock

Elke klas moet minstens één grote wandkast hebben. Laat deze op maat maken zodat ze perfect past in de ruimte en er geen plekje verloren gaat. Door te kiezen voor diepe kasten kan je het aantal vierkante meter bergruimte aanzienlijk verhogen en wordt het ook makkelijker om Curver-boxen ( wat in het onderwijs vaak gebruikt wordt) op te bergen in de kasten. Om ongelukken met klauterende kinderen te vermijden is het ten stelligste aanbevolen dat de wandkasten verankerd worden aan de muren. De deuren zelf zijn uit praktische overwegingen best voorzien van een schuifsysteem. Opendraaiende deuren kunnen sneller voor ongelukken zorgen en nemen bovendien ook meer plaats in. Enkele voorbeelden van grote wandkasten die op maat gemaakt worden zie je op de website van opbergsystemen.be.

Jaarlijkse grote kuis

Net zoals in een huisouden moet je ook in de klas geregeld grote kuis houden! Voeg halve potten verf samen, smijt kapotte decoratie stuk en sorteer alle knutselaccessoires opnieuw zodat je goed kan zien wat je nu allemaal in de klas hebt liggen. Je zal al snel merken dat je veel meer hebt dan je eigenlijk dacht!

De knutselhoek met bergruimte

De knutsel- of speelhoek is het hart van de kleuterklas. Om de kids binnen het gereserveerde gebied te houden zorg je er best voor dat alle middelen in onmiddelijke nabijheid zijn zodat de hele klas niet vol rommel ligt. Ideale opbergsystemen hiervoor zijn de gekende curver-boxen die je makkelijk kan opbergen in een open kast. Je kan ze kopen in verschillende kleuren om zo elk kleur een andere functie te geven. je doet er ook goed aan om boxen te kopen met een deksel. Zo voorkom je dat er stof tussen de spullen gaat kruipen

 

 

 

 


 

 

 

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!