Braingym in de lagere school

Er wordt aangenomen dat door deze techniek de leerprestaties bij àlle leerlingen worden verhoogd. Wetenschappelijk onderzoek in Zuid-Afrika heeft aangetoond dat het leestempo met gemiddeld 8 woorden per minuut verbeterde. De website braingym.nl meldt ook dat kinderen die elke dag starten met braingym sneller een hoger leesniveau halen en een grotere vooruitgang maken in rekenen.

Verschillende stappen zijn :

-Stap 1 : Een glas water drinken om energie te krijgen.

-Stap 2 : de breinknoppen aanzetten. Dat zijn de deukjes onder de sleutelbeenderen die in verbinding staan met de hersenen. De kinderen masseren die met de ene hand terwijl de andere hand op de navel ligt.

-Stap 3 : de kruisloop : bewegingen waarbij de  kinderen de middellijn die over de neus en de navel loopt oversteken. Met hun linkerhand tikken ze dan de opgetrokken rechterknie en vice versa

-stap 4 en stap 5 : ten slotte gaan ze in en uit de knoop. Daarbij kruisen ze de voeten en de strekken ze de armen en kruisen ze de polsen. De handpalmen worden naar elkaar toegedraaid en de vingers verstrengelen in elkaar. De handen trekken ze onderlangs naar het lichaam zodat ze in een knoop staan en de tong komt tegen het verhemelte. De ogen volgen een horizontale lijn, van het plafond of van het bord, van links naar rechts. Dan maken ze een huisje van hun handen en komen ze uit de knoop en dan kan alle energie weer vrij door het lichaam stromen.

 

 

 

 


 

 

 

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!